Monday, December 29, 2008

Queen + Paul Rodgers

Ο βρετανός μουσικός Paul Rodgers γεννήθηκε στο Middlesbrough της Αγγλίας στις 17 Δεκέμβρη του 1949 και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1968 ως τραγουδιστής των Free, με τους οποίους ήχογράφησε ένα από τα κορυφαία τραγούδια της δεκαετίας του '70, το Allright Now. Φημολογείτε ότι είναι το τραγούδι με τη συχνότερη ραδιοφωνική μετάδοση παγκοσμίως!Έμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του, το 1973 κι έπειτα φτιάχνει τους Bad Company, με τους οποίους ηχογράφησε εξαιρετικά τραγούδια. Η μοναδική blues-rock φωνή του τον κατέταξε ως έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές της rock.Το έγκυρο μουσικό περιοδικό Rolling Stone, τον κατατάσει στην 55η θέση των σπουδαιότερων ερμηνευτών όλων των εποχών. Από το 2005 συνεργάζεται με τους Quenn ως τραγουδιστής στη μπάντα Queen + Paul Rodgers, και το φθινόπωρο του 2008 κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ με τίτλο The Cosmos Rock.

Tuesday, December 23, 2008

Νέο άλμπουμ για τους U2

Το 12ο άλμπουμ στην ιστορία τους αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Δευτέρα 2 Μάρτη του 2009 οι U2.

Το άλμπουμ θα έχει τίτλο No Line On The Horizon. Παραγωγοί θα είναι ο Daniel Lanois και ο Brian Eno. Αρχικά, ο νέος δίσκος επρόκειτο να κυκλοφόρησει στα τέλη του 2008. Ωστόσο, τον περασμένο Σεπτέμβριο οι U2 ανακοίνωσαν πως θα παρέμεναν στα στούντιο για λίγους μήνες ακόμα, προκειμένου ηχογραφήσουν επιπλέον κομμάτια.

Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, ήταν το άλμπουμ How To Dismantle An Atomic Bomb, που κυκλοφόρησε το 2004.

Είχε πούλησε 9 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και είχε αποσπάσει οκτώ βραβεία Grammy.

Monday, December 15, 2008

Απαγόρευση εξώφυλλων δίσκων

H σελίδα της Wikipedia που φιλοξενούσε άρθρο για το "Virgin Killer", δίσκο των Scorpions, και είχε μπλοκαριστεί στην Αγγλία, τελικά έγινε ξανά διαθέσιμη στο κοινό.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός IWF (Internet Watch Foundation) είχε βάλει τη σελίδα στη μαύρη λίστα, θεωρώντας το εξώφυλλο προκλητικό και ίσως ακόμα και παράνομο για παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με τους νόμους της χώρας. Τελικά μετά από αντιδράσεις αποφάσισε να αλλάξει την αρχική του απόφαση, θέτοντας παρ' όλα αυτά υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του περιεχομένου της εικόνας.




Το 1969
κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο συγκρότημα Blind Faith
(μπάντα που έφτιαξαν οι Eric Clapton (The Yardbirds, Cream), Ginger Baker
(Graham Bond Organisation, Cream), Steve Winwood (Spencer Davis Group, Traffic)
και Ric Grech (Family) με το ένα και μοναδικό άλμπουμ της καριέρας τους
(Blind Faith 1969)


40 χρόνια μετά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ...

P. J. HARVEY


Η PJ Harvey αποκάλυψε πως δουλεύει αυτή την περίοδο πάνω σε ένα νέο άλμπουμ, με τίτλο "A Man Walked By", σε συνεργασία με τον παραγωγό και συνθέτη John Parish.

Η Harvey με τον Parish είχαν δουλέψει ξανά μαζί στο παρελθόν, στα άλμπουμ "Dance Hall At Louse Point", "To Bring You My Love" και "White Chalk".

Ο νέος δίσκος αναμένεται στις 30 Μαρτίου του 2009.

Thursday, December 11, 2008

John Fogerty


Ένα νέο cd και ένα διπλό dvd σκοπεύει να κυκλοφορήσει μέσα στο 2009 ο πρώην frontman των Creedence Clearwater Revival, John Fogerty.

Το cd θα λέγεται "John Fogerty: The Return Of The Blue Ridge Rangers", θα περιλαμβάνει διασκευές country κομματιών και θα αποτελεί το sequel στο άλμπουμ "Blue Ridge Rangers", που ο ίδιος είχε κυκλοφορήσει το 1973 και περιείχε επίσης διασκευές.

Σε αντίθεση πάντως με τον πρώτο δίσκο, ο καινούργιος θα βρίσκει των Fogerty να συνεργάζεται με αρκετούς γνωστούς μουσικούς, ενώ την παραγωγή του επιμελήθηκε το δίδυμο των T-Bone Burnett και Lenny Waronker.

Όσο για το διπλό dvd, αυτό θα ονομάζεται "John Fogerty - Comin' Down The Road" και θα περιλαμβάνει την πρώτη του συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωή και την καριέρα του.