Monday, July 23, 2012

Ένας χρόνος χωρίς την Amy


Νεκρή στο διαμέρισμά της στη Camden Square του Λονδίνου βρέθηκε στις 16.05 τοπική ώρα του Σαββάτου 23 Ιουλίου 2011, σε ηλικία 27 ετών η Amy Winehouse. Το θάνατο της δημοφιλούς τραγουδίστριας επιβεβαίωσε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου. Μπήκε στον κατάλογο των μουσικών που δεν κατάφερε τελικά να διαχειριστεί το ταλέντο της και αποτελεί ένα ακόμη μέλος του καταραμένου club 27, ακολουθώντας την πορεία του Robert Johnson, της Janis Joplin, του Jim Morisson, του Brian Jones και τόσων άλλων.
Στη σύντομη καριέρα της κατάφερε να κυκλοφορήσει μόλις δύο ολοκληρωμένες δουλειές. Το 2003 την πρωτογνωρίσαμε με το άλμπουμ Frank, ενώ η διεθνή αναγνώριση ήρθε το 2006 με το άλμπουμ Back To Back για το οποίο κέρδισε πέντε grammy.





Sunday, July 22, 2012

Elvis Costello

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Elvis Costello και των Attractions με τίτλο My Aim Is True κυκλοφορεί στην Βρετανία στις 22 Ιουλίου 1977. Η παραγωγή του Nick Lowe και η μουσική του Costello άνοιξαν το δρόμο στην pub rock σκηνή που θα εμφανιστεί στην Αγγλία τα επόμενα χρόνια. Στο εξώφυλλο του άλμπουμ ο Costello μοιάζει με αντίγραφο του θρύλου Boddy Holly. Εδώ περιέχονται οι συνθέσεις Alison (από τον στίχο του τραγουδιού "Oh Alison, my aim is true" θα προέλθει το όνομα του δίσκου) και Less Than Zero, ενώ μια μεταγενέστερη έκδοση θα περιέχει και το Watching he Detectives το οποίο θα αποτελέσει και την πρώτη του μεγάλη επιτυχία. 


Tuesday, July 17, 2012

Ο John Lord πέρασε από το σκοτάδι στο φως

Έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο John Lord. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των θρυλικών Deep Purple παίζοντας τα εκπληκτικά κήμπορντς, σήμα κατατεθέν για τη μουσική τους. Γεννήθηκε στο Leicester στις 9 Ιουνίου 1941 και πέρασε από το σκοτάδι στο φως στις 16 Ιουλίου 2012, σε ηλικία 71 ετών. Συνέθεσε μερικά από τα κλασικότερα τραγούδια της rock και πέρασε στην αιωνιότητα μαζί με την εισαγωγή του Child In Time.