Tuesday, September 01, 2009

Brian Jones

Νέα στοιχεία προέκυψαν σχετικά με το θάνατο του Brian Jones, σαράντα χρόνια μετά το γεγονός!

Το ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones είχε βρεθεί νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του, στο Hurtfield του Sussex. Παρ'όλο που ο θάνατός του είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε κοπάσει η φημολογία που έκανε λόγo για δολοφονία. Απομένει να δούμε μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Ο Lewis Brian Hopkin Jones είχε γεννηθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 1942 στο Cheltenham της Αγγλίας. Ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα στη μουσική μαθαίνοντας σαξόφωνο και απ' τα 17 του χρόνια άρχισε να μαθαίνει κιθάρα. Μεγάλωσε με blues ακούσματα, τα τραγούδια του Elmore James και του Robert Johnson και μετακομίζοντας στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του 60, σχηματίζει μια rhythm and blues σκηνή, παρέα με τους Alexis Korner, Manfred Mann, Paul Jones και τον μετέπειτα μπασίστα των Cream, Jack Bruce. Ο Jones παίζει slide κιθάρα και αυτοαποκαλείται "Elmo Lewis". Το 1962 τον βρίσκει να παίζει στο Jazz News, ένα club στο Soho όπου γνωρίζεται με τον τραγουδιστή Mick Jagger και τον παιδικό του φίλο Keith Richards. Υπό τους ήχους του "Dust My Broom" του Elmore James που τραγουδούσε ο Paul Jones με τη μπάντα του Alexis Korner αποφασίσουν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία της μακροβιότερης μπάντας στη ροκ, των Rolling Stones. Πρόλαβε μάλιστα να συνεργαστεί και με τους θρυλικούς Beatles παίζοντας σαξόφωνο στο τραγούδι τους "You Know My Name", που κυκλοφόρησε μετά το θάνατό του το 1970.

Ο Brian Jones βρέθηκε πνιγμένος στις 3 Ιουλίου του 1969. Ήταν μόλις 27 ετών.

Είναι από τα πιο γνωστά μέλη του "Club 27". Ένα άτυπο club που περιλαμβάνει μουσικούς που πέθαναν με τη συμπλήρωση 27 χρόνων ζωής και που ξεκίνησε ο μυθικός Robert Johnson(16 Αυγ 1938). Άλλα μέλη είναι ο Al Wilson των Canned Heat(3 Σεπτ 1970), ο Jimi Hendrix (18 Σεπτ 1970), η Janis Joplin(4 Οκτ 1970), ο Jim Morrison(3 Ιουλ 1971), ο Curt Cobain(5 Απρ 1994). Συνολικά 34 μουσικοί της ροκ συμπεριλαμβάνονται στο club. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο "The 27s: The Greatest Myth of Rock & Roll" που εκδόθηκε το 2008.

No comments: