Thursday, February 18, 2010

Abbey Road Studios


Στο "σφυρί" λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναμένεται να βγάλει η δισκογραφική εταιρεία EMI τα περίφημα studios της Abbey Road στο Λονδίνο.
Στα studios αυτά ηχογραφήθηκαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες των Beatles της δεκαετίας του '60. Τα μέλη των θρυλικών σκαθαριών φωτογραφήθηκαν για το εξώφυλλο του δίσκου Abbey Road, ένα από τα πιο κλασικά εξώφυλλα όλων των εποχών, στον δρόμο έξω από το κτίριο, το οποίο χτίστηκε το 1831.
Η αξία του υπολογίζεται ανάμεσα στα 29 και 35 εκατομμύρια €.
Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ από το ITN.

Έγινε πρόσφατα γνωστό ότι ο συνθέτης
Andrew Lloyd Webber ενδιαφέρεται να τα αγοράσει.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Webber, ο συνθέτης ενδιαφέρεται να επενδύσει τα χρήματά του σε αυτή την αγορά αφού επιθυμεί να διασωθεί ένα ιστορικό μουσικό μέρος, άρτια εξοπλισμένο το οποίο μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στη μουσική βιομηχανία της Βρετανίας.

23.02.2010
Μέσω ανακοίνωσης, η δισκογραφική εταιρία EMI διαψεύδει τις πληροφορίες που την ήθελαν να πουλά τα στούντιο Abbey Road στο Λονδίνο. Εκπρόσωπος της EMI, ξεκαθαρίζει πως έψαχναν για επενδυτές και όχι για αγοραστές, έτσι ώστε τα στούντιο να μην παραμένουν ζημιογόνα. Αποκάλυψε δε, πως η εταιρία είχε δεχθεί πρόταση αγοράς ύψους 30 εκ. δολαρίων το 2009, αλλά απορρίφθηκε.
Αυτό που θέλει τώρα η ΕΜΙ, είναι να μια τονωτική ένεση στα Abbey Road που ευελπιστεί να έρθει από χρηματοδότες.

No comments: