Τρίτη, Μαΐου 21, 2013

Ray Manzarek


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών  ο Ray Manzarek. Γεννημένος στο Chicago στις 12 Φεβρουαρίου 1939  σπούδασε στη σχολή κινηματογραφίας του UCLA όπου και γνωρίστηκε με τον Jim Morrison. Μαζί δημιούργησαν το συγκρότημα που ονόμασαν  The Doors, εμπνευσμένοι από το μυθιστόρημα The doors of perception του Aldous Huxley, τα τραγούδια των οποίων έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο χώρο της  rock. Συνέθεσε τα περισσότερα κομμάτια της μπάντας, ενώ  τα πλήκτρα που έπαιζε αποτελούν σήμα κατατεθέν της μουσικής του συγκροτήματος. Μετά τη διάλυση των Doors ακολούθησε σόλο καριέρα στην οποία ξεχώρισε η διασκευή στα Carmina Burana του Carl Orf.

Δισκογραφία Ray Manzarek
με τους Doors
1967 The Doors
1967 Strange Days
1968 Waiting For The Sun
1969 The Soft Parade
1970 Morrison Hotel
1971 L. A. Woma
1972 Full Circle
1978 An American Prayer
solo
1973 The Golden Scarab
1974 The Whole Thing Started With R'n'R Now It's Out Of Control
1977 Nite City
1978 Golden Days Diamond Night
1983 Carmina Burana
2006 Love Her Madly
2008 Ballads Before The Rain
2011 Translucent Blues



Δεν υπάρχουν σχόλια: