Tuesday, November 25, 2008

White Album ... συνέχεια

Πριν δηλώσει χρεοκοπία κάποιος, πρέπει να ψάξει στην αποθήκη του. Μπορεί να είναι εκατομμυριούχος και να το αγνοεί. Συνέβη στον Κόλιν Μακντόναλντ, τεχνικό του BBC, ο οποίος ανακάλυψε κρυμμένο θησαυρό στην ντουλάπα του.

Μία αυθεντική κόπια του White Album των Beatles, σε μπλε βινύλιο και υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, την οποία είχε αγοράσει το '78 ενώ δούλευε ως οδηγός σε ένα από τα φορτηγά εργοστασίου παραγωγής δίσκων.

Το εργοστάσιο τύπωνε μία ειδική παραγγελία για το διπλό άλμπουμ, που είναι γνωστό σ' όλο τον κόσμο από το απλό εξώφυλλο του ως The White Album, αλλά ειδικά εκείνη την ημέρα τύπωνε και ένα άλμπουμ της Λίντα Ρόνσταντ σε μπλε βινύλιο.

Ο Κόλιν πήρε άδεια να αλλάξει τις «μήτρες» και να τυπώσει ένα μοναδικό κομμάτι του White Album, που πρωτοείχε βρεθεί στους καταλόγους επιτυχιών σε μπλε χρώμα.

Αργότερα συνάντησε τον ΜακΚάρτνεϊ και ζήτησε να του το υπογράψει. Σήμερα, ένας ειδικός στις δημοπρασίες του Σόθμπις δηλώνει αδυναμία να δώσει στο άλμπουμ έστω μία τιμή εκκίνησης.

Οι οπαδοί των Beatles και οι κυνηγοί «θησαυρών» στις δημοπρασίες έχουν τον λόγο. Και μάλιστα έναν λόγο ιδιαίτερα ακριβό.

No comments: