Tuesday, January 26, 2010

Massive Attack


Καινούργια δουλειά ετοιμάζουν οι Massive Attack. Πρόκειται για το 5ο στούντιο άλμπουμ της μπάντας από το Bristol, που θα κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ στις 11 του μήνα θα εμφανιστούν στο Hammersmith Apollo στο Λονδίνο. Θα έχει τον τίτλο "Heligoland" ενώ το 1ο single με τίτλο "Splitting the Atom" έχει κυκλοφορήσει απ' τον Οκτώβρη του 2009.
Το ντουέτο του Dj Granteley "Grant" Marshall (γνωστός ως G) και του Andrw "Andy" Vowles (γνωστός ως Mush) φτιάχτηκε στην πόλη της νότιοανατολικής Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του '90. Ο πειραματικός τους trip hop ήχος έγινε γνωστός ως ήχος του Bristol που δημιούργησε αίσθηση στα πρώτα χρόνια του '90. Μια σκηνή που κυριαρχούσαν εκτός από τους Massive Attack ο Tricky και οι Portishead.
Στη νέα τους δουλειά συνεργάζονται με διάφορους τραγουδιστές και τραγουδίστριες, τον Damon Albarn (Blur, Gorillaz), την εξαίρετη Hope Sandoval (Mazzy Star, Opal), τον Guy Garvey (Elbow), την Martina Topley-Bird (Tricky),το Νιγηριανό τραγουδιστή Tunde Adebimpe ενώ ο βασικός τραγουδιστής του σχήματος Robert Del Naja συμμετέχει σε 3 τραγούδια.
Δισκογραφία Massive Attack

1991 Blue Line
1994 Protection
1998 Mezzanine
2003 100th Window
2010 Heligoland


Track list
1. Pray For Rain
2.Babel
3.Splitting the Atom
4.Girl I Love You
5.Psyche
6.Flat of the Blade
7.Paradise Circus
8.Rush Minute
9.Satarday Come Slow
10.Atlas Air

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.massiveattack.com

No comments: