Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

Pete Townshend

Στις 19 Μαίου 1945 γεννιέται στο Λονδίνο ο Peter Dennis Blandford Townshend, ο οποίος θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μουσική σκηνή των 60's. Θα γίνει γνωστός από τη συμμετοχή τους στο συγκρότημα The Who στους οποίους συμμετείχε ως συνθέτης και κιθαρίστας.
Οι Who δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο του 1964, από τους Roger Daltrey στο τραγούδι, τον κιθαρίστα Pete Townshead, τον μπασίστα John Entwistle και ίσως τον καλύτερο ντράμερ όλων των εποχών για τη rock μουσική, τον Keith Moon.
Η πρώτη περίοδος της μπάντας ολοκληρώθηκε το 1982 με το θάνατο του Keith Moon. Προσπάθειες επανασύνδεσης απέδωσαν και απ' το 1999 επανήλθαν στο προσκήνιο.
Η μουσική και το στυλ της μπάντας επηρρέασε μια γενιά από μουσικούς και συγκροτήματα, όπως οι Led Zeppelin, Queen, Yes, T. Rex, Sweet, Ian Hunter, Sammy Hagar κ.ά. Στην ιστορία έχουν περάσει οι ζωντανές τους εμφανίσεις, γεμάτες δύναμη, ένταση, πάθος και καταστροφικό φινάλε (συνήθιζαν να σπάνε όλα τους τα όργανα!)
Από το 1990 είναι μέλος στο Rock N Roll Hall Of Fame.
Ταυτόχρονα με την συμμετοχή τους στους Who ακολούθησε και σόλο καριέρα.
Δισκογραφία Pete Townshend
με τους The Who
solo
1970 happy Birthday
1972 I Am
1972 Who Came First
1976 With Love
1977 Rough Mix
1980 Empty Glass
1982 All The Best Cowboys Have Chinese Eyes
1985 White City : A Novel
1989 The Iron Man : The Musical By Pete Townshend
1993 Psychoderelict

Απολαύστε μοναδικές στιγμές αληθινής rock μέσα από το utube
1965 My Generation
1971 Baba O' Rilley
1971 Won't Get Fooled Again
1972 Join Together With The Abnd
1978 Who Are You

Δεν υπάρχουν σχόλια: